RYZLINK VLAŠSKÝ

Stará odrůda  pro Fajnšmekry

Ryzlink vlašský nemá vůbec nic společného s Ryzlinkem rýnským.Vynikající terroir nabízí Pálavské vrchy. Skvěle se jí daří i  na Slovácku a  Velkopavlovicku .Typický vlašák je světle zelenkavě žlutý, ve vůni najdeme tóny angreštu, tropického ovoce,červeného rybízu nebo  lučního kvítí. Chuť je šťavnatá, svěží, podpořená vynikající vysokou kyselinkou. Ve vínech můžeme najít medové tóny nebo tóny rozinek. Dobře se hodí ke studeným předkmům, zabijačkovým specialitám, salátům a uzeným rybám. Ryzlink se zbytkovým cukrem se hodí k paštikám, sýrům s modrou plísní. 

Tento balíček jsem sestavovala dlouho a dlouho jsem vybírala. Nejvíce je zastoupena Mikulovská podoblast, ale najdete tu i zástupce z Velkopavovické podoblasti od Kamila Prokeše. Škála je od jednoduchých Vlašáků, po ty, které trávily čas na sudu. 

Lucie Lofflerová sommeliérka a majitelka eshopu +420 608 555 948

1 199 Kč 990,91 Kč bez DPH
Skladem

vinny-set-polahvince 

 

 

 

 
 RV-1200x1200-Prokes

Ryzlink vlašský - viniční trať Punty, KAMIL PROKEŠ

Charakteristika: pozdní sběr, suché, 2016, Alk 13 % obj, Cukr 3,5 g/l,Kys 6,5 g/l  750 ml

Ušlechtilý minerální buket s působivými projevy vlašských ořechů a kandovaného ovoce vytváří podmanivou chuťovou kompozici kovovo-slaného nádechu, bohaté kořenitosti a minerálností s příjemnou dochutí citrusového ovoce.

Jídlo: Doporučuji k toustům s krabím máslem, vynikne v kombinaci s bílou rybou zapečenou v těstíčku. Podávejte k sýrům s červenou mikroflorou – Dauphin, Livarot.