DEGUSTAČNÍ POLOSLADKÁ, SLADKÁ

výběr z hroznů a bobulí

Komplet jsem připravila pro milovníky polosladkých a přírodně sladkých vín. Najdete tu vína s širokou škálou cukernatosti a odrůd. Komplet tvoří výběr z hroznů a výběr z bobulí. Které si oblíbíte nejvíc? Zajímavostí je Masaříkova unikátní Floriánka i Uherkův  a Mlýnkův "vlašák", který je z botrytického sběru, taktéž Sůkalův. 

Lucie Lofflerová sommeliérka a majitelka eshopu +420 608 555 948

2 099 Kč 1 734,71 Kč bez DPH
Skladem

  vinny-set-polahvince

 

Pálava, VINAŘSTVÍ PIALEK JÄGER

Charakteristika: výběr z hroznů, polosladké, 2019, Alk 13 %,  Cukr 17,7 g/l,  750 ml

Víno velmi aromatické s noblesou květin, sílou koření, perníku a paletou přezrálého ovoce. Kdo si potrpí na Pálavu, tak jedině z tohoto vinařství.

 Degustacni-sladka-FM.jpg

Ryzlink vlašský, VINAŘSTVÍ FILIP MLÝNEK

Charakteristika: výběr z bobulí, sladké, 2017, Alk 12,5 %, Cukr 53 g/l, Kys 8,4 g/l, 750 ml

Ve vůni a chuti vína medové barvy cítíme med, lípu, sušené ovoce, máslovou hrušku. Osobně ho považuji za krásný příklad toho, že je možné vyrobit sladké víno s krásně vyváženou vyšší kyselinkou. Víno působí hladce a komplexně a bez nepříjemného přeslazení.

 Degustacni-sladka-Sukal.jpg Ryzlink rýnský botrytický, VINAŘSTVÍ MILAN SŮKAL

Charakteristika: výběr z hroznů, sladké, 2015, Alk 11 %, 500 ml

Ve vůni zlato-žlutého vína se pojí tóny citrusových plodů, sušených bylin, sena, rozinek a medu. V chuti je svěží, tělnaté, odrůdové a dlouhotrvající.

Jídlo: Doporučuji podávat k čerstvému exotickému ovoci v kombinaci se zralými sýry.

 Degustacni-sladka-masarik.jpg  

Floriánka, VINAŘSTVÍ MASAŘÍK

Charakteristika: výběr z bobulí, polosladké, 2017, Alk 15,5 %, Cukr 17,5 g/l, Kys 7,1 g/l, 500 ml

Floriánka je unikátní víno z poslední uznané odrůdy Ing. Václava Křivánka, které můžete ochutnat pouze a jenom u Masaříků. Byla pojmenována po vinařské trati Floriánky, kde se vinice nachází. Barva je zlatavá se zelenými reflexy, víno je jemně aromatické, svěží, ve vůni najdete zralé bílé hrozny, jablko a med, u vyzrálejších vín či vyšších přívlastků až medové plástve.

 

 Degustacni-sladka-Uherek

Ryzlink vlašský botrytický,VINAŘ JIŘÍ UHEREK

Charakteristika: výběr z hroznů, sladké, 2017, Alk 11 %, Cukr 49,9 g/l, Kys 7 g/l, 500 ml

Ročník 2017 dal vzniknout této netradiční podobě Ryzlinku vlašského. Celkem 80 % ušlechtilé plísně Botrytis cinerea na hroznech posunula aromatický profil k voskově propolisovým tónům s kompotovaným ovocem. Velký potenciál vínu dává i vyšší bezcukerný extrakt a pětiměsíční zrání v dubových sudech. Archivace bude jen podporovat vývoj aroma k medově oříškovým tónům.

Jídlo: Skvěle se hodí k medovým dezertům nebo slanému karamelu.

 
 TMH-1200x1200-Pialek-2

 

Tramín, VINAŘSTVÍ PIALEK JÄGER

Charakteristika: výběr z hroznů, sladké, 2017, Alk 12%, Cukr 49 g/l, Kys 6,5 g/l,750 ml

Typický aromatický tramín, vůně květů a koření v kombinaci s velkým zbytkovým cukrem zakončený jemnou kyselinkou

Oceněn zlatou medailí na AWC Vienna.

Jídlo: dezerty

 

Zajímají-li vás další detaily a zajímavosti o jednotlivých vínech, zavolejte, nebo se zastavte. Podíváme se na ně společně.