DEGUSTAČNÍ POLOSLADKÁ, SLADKÁ
výběr z hroznů a bobulí
Komplet jsem připravila pro milovníky polosladkých a přírodně sladkých vín. Najdete tu vína s širokou škálou cukernatosti a odrůd. Komplet tvoří výběr z hroznů a výběr z bobulí. Které si oblíbíte nejvíc? Zajímavostí je Masaříkova unikátní Floriánka i Uherkův a Mlýnkův "vlašák", který je z botrytického sběru, taktéž Sůkalův.

Lucie Lofflerová sommeliérka a majitelka eshopu +420 608 555 948
![]() |
Pálava, VINAŘSTVÍ PIALEK & JÄGER Charakteristika: výběr z hroznů, polosladké, 2019, Alk 13 %, Cukr 17,7 g/l, 750 ml Víno velmi aromatické s noblesou květin, sílou koření, perníku a paletou přezrálého ovoce. Kdo si potrpí na Pálavu, tak jedině z tohoto vinařství. |
![]() |
Ryzlink vlašský, VINAŘSTVÍ FILIP MLÝNEK Charakteristika: výběr z bobulí, sladké, 2017, Alk 12,5 %, Cukr 53 g/l, Kys 8,4 g/l, 750 ml Ve vůni a chuti vína medové barvy cítíme med, lípu, sušené ovoce, máslovou hrušku. Osobně ho považuji za krásný příklad toho, že je možné vyrobit sladké víno s krásně vyváženou vyšší kyselinkou. Víno působí hladce a komplexně a bez nepříjemného přeslazení. |
![]() |
Ryzlink rýnský botrytický, VINAŘSTVÍ MILAN SŮKAL
Charakteristika: výběr z hroznů, sladké, 2015, Alk 11 %, 500 ml Ve vůni zlato-žlutého vína se pojí tóny citrusových plodů, sušených bylin, sena, rozinek a medu. V chuti je svěží, tělnaté, odrůdové a dlouhotrvající. Jídlo: Doporučuji podávat k čerstvému exotickému ovoci v kombinaci se zralými sýry. |
![]() |
Floriánka, VINAŘSTVÍ MASAŘÍK Charakteristika: výběr z bobulí, polosladké, 2017, Alk 15,5 %, Cukr 17,5 g/l, Kys 7,1 g/l, 500 ml Floriánka je unikátní víno z poslední uznané odrůdy Ing. Václava Křivánka, které můžete ochutnat pouze a jenom u Masaříků. Byla pojmenována po vinařské trati Floriánky, kde se vinice nachází. Barva je zlatavá se zelenými reflexy, víno je jemně aromatické, svěží, ve vůni najdete zralé bílé hrozny, jablko a med, u vyzrálejších vín či vyšších přívlastků až medové plástve.
|
![]() |
Ryzlink vlašský botrytický,VINAŘ JIŘÍ UHEREK Charakteristika: výběr z hroznů, sladké, 2017, Alk 11 %, Cukr 49,9 g/l, Kys 7 g/l, 500 ml Ročník 2017 dal vzniknout této netradiční podobě Ryzlinku vlašského. Celkem 80 % ušlechtilé plísně Botrytis cinerea na hroznech posunula aromatický profil k voskově propolisovým tónům s kompotovaným ovocem. Velký potenciál vínu dává i vyšší bezcukerný extrakt a pětiměsíční zrání v dubových sudech. Archivace bude jen podporovat vývoj aroma k medově oříškovým tónům. Jídlo: Skvěle se hodí k medovým dezertům nebo slanému karamelu. |
![]() |
Tramín, VINAŘSTVÍ PIALEK & JÄGER Charakteristika: výběr z hroznů, sladké, 2017, Alk 12%, Cukr 49 g/l, Kys 6,5 g/l,750 ml Typický aromatický tramín, vůně květů a koření v kombinaci s velkým zbytkovým cukrem zakončený jemnou kyselinkou Oceněn zlatou medailí na AWC Vienna. Jídlo: dezerty |
Zajímají-li vás další detaily a zajímavosti o jednotlivých vínech, zavolejte, nebo se zastavte. Podíváme se na ně společně.
Kategorie: | Vinné sety |
---|