RULANDSKÉ MODRÉ, FRANKOVKA

červená a  voňavá

Komplet červených vín Rulandy modré (Pinot noir) a Frankovky jsem sestavila pro ty, kteří si myslí, že na Moravě se nedá vyrobit dobré červené víno. Soustředila jsem se na odrůdy, kterým se na Moravě a v daných podoblastech daří.

 

Lucie Lofflerová sommeliérka a majitelka eshopu +420 608 555 948

1 699 Kč 1 404,13 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)

vinny-set-polahvince

Frankovka -  pravděpodobně rakouská odrůda, na jejímž vzniku se podílela odrůda Heunisch. 

Rulandské modré - burgundská odrůda, pinot je odvozen od pin, což znamená šiška. Vznikla křížením Mlynářky (Pinot meunier) a Tramínu. Pinot dal do Čech dovézt Karel IV. 

 

 

RL-FR-1200x1200-Sukal.jpg

Rulandské modré, MILAN SŮKAL

Charakteristika: pozdní sběr , suché, 2016, Alk 13 %, Cukr 0,3 g/l, Kys 4,9 g/l, 750 ml

Víno s granátově rubínovou barvou zrálo 13 měsíců ve francouzských dubových sudech. V jeho vůni se pojí ovocné tóny s ušlechtilými tóny dřeva a kůže. To v chuti je dlouhé, harmonické a ušlechtilé.

Jídlo: Kombinujte s dušeným hovězím masem nebo zvěřinou.



 

 RL-FR-1200x1200-Balaz  

Rulandské modré barrique - řada Baláž, VINAŘSTVÍ BALÁŽ

Charakteristika: výběr z hroznů , suché, 2017, Alk 14 %, Cukr 0,2 g/l, Kys 4,8 g/l, 750 ml

Světle rubínová až cihlová barva vína. Aroma postupně se otevírajícícho lesního bobulového ovoce, sladkého dřeva a kořenitosti. V chuti suché a přímé s elegantním a jemným krémově-ovocným projevem, lehkým tříslem a dlouhou ovocně-kořenitou dochutí.  Toto víno je typickým příkladem Rulandy modré ve špičkovém provedení z vyzrálého ročníku s výrazným a elegatním ovocně - kořenitým projevem. Zrálo v sudu barrique. Určeno k archivaci maximálně 6-7 let.

Jídlo: Párujte s růžovými i červenými masy, kvalitními uzeninami a   tvrdě zrajícími aromatickými sýry. Hodí se i k masům sušeným.

 

 RL-FR-1200x1200-Masarik.jpg  

Rulandské modré, VINAŘSTVÍ MASAŘÍK

Charakteristika: výběr z hroznů , suché, 2015, Alk 13,6 %, Cukr 0,6 g/l, Kys 4,3 g/l, 750 ml

Víno bylo kvašeno s následným ručním stlačením matolinového klobouku po dobu 3 měsícův otevřených kádích. Víno zrálo 12 měsíců ve starších barrikových sudech a následně 18 měsíců na lahvích. Víno je typické cihlově-červenou barvou s oranžovými okraji, ovocnou vůní s tóny sušených třešní a jemně kořenitou, hořkomandlovou chutí se sametovou dochutí.



 

RL-FR-1200x1200-Skrobak 

Frankovka, VINAŘSTVÍ ŠKROBÁK

Charakteristika: výběr z hroznů , suché, 2015, Alk 14 %, Cukr 0,1 g/l, Kys 6,5 g/l, 750 ml

Víno se prezentuje rubínovou barvou. Ve vůni je višňová pecka, třešňový kompot a zralé jahody. Chuť  je plná , kořeněná, zakončená solidní kyselinkou.

Jídlo: Popíjejte ke smetanovým omáčkám, steakům na dřevěném uhlí a k plísňovým sýrům.

 

RL-FR-1200x1200-Klobasa 

Rulandské modré, VINAŘSTVÍ KLOBÁSA

Charakteristika: sklizeno výběr z hroznů, zatříděno moravské zemské, suché, 2015, Alk 13,5 %, Cukr 0 g/l, Kys 4,8 g/l, 750 ml

Rulanda modrá, která se odlišuje nulovým zbytkovým cukrem, takže tzv. na dietu:) Zrála v Gamba sudu.




 

 RL-FR-1200x1200-balaz-FR  

Frankovka , VINAŘSTVÍ BALÁŽ

Charakteristika: pozdní sběr , suché, 2016, Alk 12,5 %, Cukr 4,3 g/l, Kys 6 g/l, 750 ml

Frankovka má červeně rubínovou barvu a čistou, přímou a svěží kombinaci ovocného a kořenitého aroma s hořkočokoládovým závěrem.

Jídlo: Dokonale pasuje k růžovým a červeným masům, k BBQ a tvrdým, zrajícím sýrům.



 

 

Zajímají-li vás další detaily a zajímavosti o jednotlivých vínech, zavolejte, nebo se zastavte. Podíváme se na ně společně.