Vinařství Škrobák

Jak to začalo
Vína vinařství Škrobák jsem ochutnala na čejkovických otevřených sklepích. Už tam mi intuice prozradila, že je to ten pravý. Nenašla jsem jediné víno, které by mi nechutnalo. Pamatuji si to jako teď, že jsem měla domluvenou ochutnávku v lednu a v jejich degustační místnosti bylo asi 10 °C. Nebyla prostě sezóna . I tak mne Martin Škrobák bez problémů přijal, vína jsme zdegustovali a odvezla jsem si první vzorky domů. Mimochodem, jejich nově vybudované sídlo rozhodně stojí za návštěvu.
Co mě zaujalo
Filozofií firmy je kvalitní obdělávání vinice . Na sběru se podílí pouze rodinní příslušníci, aby bylo dosaženo jedinečné kvality hroznů. Heslem vinařství Škrobák je „Vyrábíme dobrá vína s láskou…“ a je to vidět. Opět mluvíme o čistě rodinné firmě, která vychází ze zkušeností předchozích generací.
Dobré vědět
Rodinné vinařství z Čejkovic produkuje 40 000 lahví ročně. Jejich vlajkovými loděmi jsou Aurelius a řada Scarabeus. Nedílnou součást portfolia tvoří také vína speciální. Chloubou vinařství jsou botrytické výběry, ledová a slámová vína. S výrobou ledových vín začali již v roce 1995 a v roce 1999 Škrobákovi vyrobili první ledové červené víno v ČR!






